adamas | 11/06/2022 | Vrijeme čitanja: 1 min.

Zajednički trening – ERASMUS + – Gymnastics for youth – GYM4U

Sadržaj

Temeljem EU projekt GYM4U u kojem kao partner sudjeluje PLK Adamas odrađen je powerlifting trening s partnerima u projektu.

Tijekom drugog dana posjete KGS Partizan Orce Nikolov-Skopje prijateljskom klubu GK Vukovar održan kondicijski trening temeljenog na powerlifting tehnikama treninga sa djecom koja su uključena u projektne aktivnosti. Trening je predvodio Željko Đitko, predsjednik PLK Adamas Vukovar, ujedno i član Upravljačkog odbora projekta. Na kraju treninga su se pridružile i druge članice klubova.

Vrlo uspješna suradnja dva gimnastička klub: GK Vukovar i KGS Partizan Orce Nikolov-Skopje traje već niz godina, a očituje se u razmjeni iskustava u radu i organizaciji susreta. Temeljem EU projekt GYM4U, koji GK Vukovar provodi u suradnji s KGS Partizan Orce Nikolov – Skopje, Sokolskim društvom Vojvodina – Novi Sad, Sportskim objektima –Vukovar i Powerlifting klubom Adamas – Vukovar uspostavila se mreža za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara od 7 do 14 godina pri čemu se razmjenjuju iskustva i primjeri dobre prakse o poboljšanim trenažnim i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite zdravlja i prevencije ozljeda.