adamas | 25/10/2021 | Vrijeme čitanja: 2 min.

Treći susret partnera u projektu Gymnastics for youth – GYM4U

Sadržaj

Treći susret partnera na projektu Gimnastika za mlade – GYM4U financiranom iz programa Erasmus + Europske unije, kojemu je nositelj i koordinator Gimnastički klub Vukovar uz partnere u provedbi Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara “Sportski objekti Vukovar” iz Vukovara se održao u Novom Sadu, Srbija od 23.10.2021. do 24.06.2021. godine.

Smjernice EU-a za tjelesnu aktivnost preporučuju da se razvoj motoričkih vještina treba naglasiti u ranoj dobi. Mladi sportaši imaju posebne potrebe u sportu, a kako rastu i razvijaju se, moraju izvoditi vježbe i elemente na siguran način stoga je opći cilj GYM4U projekta zaštititi mlade sportaše u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i povećati njihovu sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje.
Projekt se provodi u dvogodišnjem razdoblju od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine, i svaki susret se organizira u jednoj partnerskoj zemlji. Tijekom ovog susreta organizirani su sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta, te posjet Sokolskom domu u kojem se nalazi Sokolsko društvo Vojvodina.
Sastanak Projektnog tima i Upravnog odbora je bila prilika za razmjenu iskustava u provedbi programa
projekta, i prezentaciji aktivnosti koje su projektni partneri provodili u proteklih 9 mjeseci.

 

Svaki projektni partner je prezentirao aktivnosti koje je provodio u radu s djecom od 7 do 14 godina koristeći elemente powerliftinga i plivanja za razvoj motorike i stabilnosti djece. Nadalje, razgovaralo se o utjecaju modela PGW na zaštitu gimnastičara od opasnosti i sigurnost tijekom treninga i takmičenja, koji uključuje određene elemente powerliftinga i plivanja kojima se osnažuju djeca.

Tijekom sastanka dogovorene su i buduće aktivnosti u projektu.