adamas | 12/12/2022 | Vrijeme čitanja: 1 min.

Završna konferencija projekta Gymnastics for youth – GYM4U

Sadržaj

Peta ujedno i posljednja aktivnost projekta Gimnastika za mlade – GYM4U održala se u Sportskoj dvorani “Borovo naselje” 12.12.2022. u Vukovaru, Hrvatska. Održan je šesti sastank Projektnog tima, peti sastanak Upravnog odbora i Završna konferencija projekta.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta ukupne vrijednosti 59.000 EUR financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP) koji se provodio tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine. Partneri u provedbi su Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, te Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara “Sportski objekti Vukovar”.

Na završnoj konferenciji prezentiran je project ERASMUS+ Gimnastika za mlade (GYM4U) te aktivnosti koje su partneri provodili tijekom razdoblja provedbe projekta. Aktivnosti projekta su vezane uz zaštitu zdravlja mladih gimnastičara dobi 7 do 14 godina od nezgoda tijekom treninga ili natjecanja na način da se poboljšaju uvjeti treninga i natjecanja za mlade gimnastičare na temelju PGW modela. PWG model uključuje metode i tehnike treninga iz tri sporta: powerliftinga, gimnastike i vodenih sportova: aqua-aerobika i plivanja. Projektni partneri su prezentirali rezultate provedbe projekta i preporuke za budući rad.