[email protected] | 27/04/2021 | Vrijeme čitanja: 2 min.

Drugi sastanak Projektnog tima projekta Gymnastics for youth – GYM4U

Sadržaj

Dana 27.04.2021. godine održan je sastanak Projektnog tima i trenera u provedbi projekta Gymnastics for youth – GYM4U – Gimnastika za mlade kako bi se razmijenila iskustva u dosadašnjem radu u provedbi projekta.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP). Projekt Gimnastika za mlade ukupne vrijednosti 59.000 EUR u potpunosti financiran sredstvima ERASMUS + Sport 2020 se provodi tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine. Uz koordinatora projekta GYM4U Gimnastičkog kluba Vukovar, partneri u provedbi su: Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara “Sportski objekti Vukovar” iz Vukovara.

Zbog uvjeta izazvanih pandemijom korona virusa ovaj sastanak koordinatora projekta i trenera projektnih partnera se održao on line.

Na sastanku su se prezentirale glavne projektne aktivnosti koje su se odvijale tijekom prvog kvartala provedbe projekta. Svi projektni partneri su se složili da je situacija u kojoj su se našli, vezano za Kovid pandemiju,  jako utjecaja na rad gimnastičkih klubova kao i na provedbu projekta. U prvom i drugom mjesecu provedbe projekta klubovi nisu bili u mogućnosti provoditi treninge kako je bilo planirano, pa se moralo prilagoditi situaciji i dio treninga odraditi online. U trećem mjesecu je situacija vezana uz pandemiju bila nešto povoljnijapa su se treninzi provodili sukladno planiranoj dinamici. Međutim u četvrtom mjesecu su se uslijed postroženja epidemioloških mjera mijenjali planirani treninzi. Trenutna situacija je takva da se treninzi provode, ali u u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi, tako da neki projektni partneri treninge provodi online (HR, NM), a dio projektnih partnera dvoranski (RS).

Plan za drugo tromjesečje provedbe projekta GYM4U je da se svi planirani treninzi provedu u obliku u kojem će biti moguće (on line ili dvoranski).

Svi propjektni partneri očekuju bolje uvjete i popuštanje epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi.