adamas | 31/05/2021 | Vrijeme čitanja: 2 min.

Natjecanje u Pitomači 2021.

Sadržaj

Pitomača je 29. i 30. svibnja bila domaćin natjecanja u powerliftingu i bench pressu na kojem je sudjelovao i naš klub. U powerliftingu smo imali debitante u kategoriji juniora kojima je ovo bila prilika za skupljanje iskustva i svojevrsna priprema za nadolazeće državno prvenstvo u rujnu.

Nikola Popovic je nastupio u kategoriji juniora do 120 kg i podigao 150 kg na čučnju, 85 kg na bench pressu i 190 kg na mrtvom dizanju osvojivši time zlatnu medalju u svojoj kategoriji . Nikola je još novak u powerliftingu no ima sve ključne osobine za lijepe brojke na duge staze – disciplinu, volju i svijest da se radi o ˝maratonskom sportu˝. Perfekcionist je po pitanju tehnike i ne upada u tipične teretanske zamke ˝daj što više što prije po svaku cijenu˝. Pripreme je odradio u dosta kratkom vremenu najbolje što se moglo i vjerujemo da će vremenom biti sve kvalitetniji i konkurentniji sportaš.
Šimun Crnomarić je nastupio u kategoriji juniora do 74 kg no nastup, nažalost, nije prošao po planu. Višemjesečne pripreme je odradio malta ne besprijekorno i očekivali smo velike brojke, uzevši u obzir njegovu tjelesnu kilažu i dob no privatne obveze i manjak odmora pred natjecanje su uzele svoj danak. Šimun je čučnuo 150 kg, benchao 127.5 kg no na deadliftu nije išlo već na prvom pokušaju, vidjelo se da će biti moguće ozljede pa smo odlučili odustati od daljnjih dizanja te je time ostao bez plasmana. To je život, iz svega se može nešto naučiti, drugi put će biti daleko bolje.
Šimunovi najbolji ˝liftovi˝ u teretani pred natjecanje su bili 2 X 160 kg na čučnju, 130 kg na benchu, a na mrtvom dizanju mu je osobni rekord 200 kg. Sudeći po ovim brojkama i njegovoj disciplini i energiji na treninzima ne sumnjamo da će raditi dar-mar u budućnosti na natjecanjima.
Drugi dan natjecanja nastupio je već naš natjecateljski veteran Zoran Lovrić u kategoriji Master II do 93 kg. Podigao je 150 kg na bench pressu što je bilo i više nego dovoljno za 1. mjesto u kategoriji i među Masterima.
Organizacija je bila vrhunska, natjecanje je završilo i puno prije nego što je to planirano; sve pohvale organizatorima, PLK ˝Maksimum˝ iz Pitomače i Hrvatskom powerliting savezu i zahvala sa naše strane na ukazanoj prilici!
Hvala i našoj članici simpatizerki kluba Iloni Matijević na snimanju, slikanju i svoj potpori ❤ Hvala Gradu Vukovaru i Zajednici sportskih udruga grada Vukovara na financijskoj potpori našem klubu! Iduća stanica je Državno prvenstvo koje će se u rujnu održati u Zagrebu i na kojem ćemo nastupiti i u nešto većem sastavu.