adamas | 26/08/2022 | Vrijeme čitanja: 2 min.

Radionica – osnove pravilne prehrane

Sadržaj

Četvrti susret partnera u ERASMUS+projektu Gymnastics for youth – GYM4U:

Održana je radionica „Način poboljšanja uvjeta treninga i natjecanja PGW modelom treninga“ u kojoj su sudionici prezentirali teme vezane uz metodiku treninga PGW modela i komplementarnost tri odabrana sporta s gimnastikom, prehrane mladih sportaša, prevenciji ozljeda, nastanku i sanaciji ozljeda, kako fizičkih tako i psihičkih, stresu i ulozi stručnih osoba za pomoć i u psihičkom razvoju.

Predstavnik PLK Adamas Željko Đitko prezentirao je osnove pravilne prehrane u svrhu poboljšanaj performansi sportaša, dok je Snežana Bijelić prezentirala temu vezanu uz nutrijente – hranjive materije potrebne u prehrani sportaša. Zajedno su održali praktičnu radionicu vezanu uz dizajn jelovnika sportaša.

Predstavnik SOV Vukovar, Ivan Szabo prezentirao je metodiku plivanja te utjecaj i prednosti plivanja kao i komplementarne vježbe sa gimnastikom, dok je Snežana Bijelić predstavila metodiku aqua aqeobika i korelaciju sa gimnastikom.

Predstavnica GK Vukovar Martina Stojšić prezentirala je temu vezanu uz prehranu djece sportaša dobi 7 do 14 godina. Također je prezentirala temu vezanu uz prevenciju ozljeda kroz mobilnost zglobova u gimnastici. Predstavnica GK Vukovar Rebecca Nikolina Vignjević prezentirala je temu vezanu uz prevenciju ozljeda koja se u GK Vukovar provodila sa djecom sportašima i njihovim roditeljima: Misli i emocije u službi prevencije ozljeda kao i praktičnu radonicu. Predstavnica GK Vukovar Dragana Bijelić predstavila je temu vezanu uz sanaciju ozljeda sa naglaskom na urgentni tretman akutnih ozljeda ekstremiteta i tehnikama imobilizacija istih uz praktičnu vježbu imobilizacije akutnih ozljeda. Predstavnik KGS Partizan Orce Nikolov Petar Stojanovski prezentirao je temu vezanu uz sportsku gimnastiku i strah, razloge njegove pojave i savladavanje straha. Predstavnik Sokolskog društva Vojvodina Miroslav Kovačev predstavio je temu vezanu uz mjesto i ulogu psihologa u trenažnom procesu i pripremi za takmičenje.