adamas | 17/12/2019 | Vrijeme čitanja: 2 min.

Kup grada Zagreba u powerliftingu i bench pressu

Sadržaj

14. i 15. prosinca 2019. održano je natjecanje ˝Kup grada Zagreba u powerliftingu i bench pressu˝ na kojem su sudjelovali i predstavnici našeg kluba te ostvarili odlične rezultate.

U powerliftingu je Tea Stojšić osvojila zlatnu medalju u kategoriji juniorki do 57 kg sa čučnjem od 105 kg, bench pressom od 65 kg i deadliftom od 130 kg. Njezin rezultat joj je donio i srebro u ukupnom poretku juniorki te srušen državni rekord u totalu (300 kg).

Tea je od ovog natjecanja postala i službeno sutkinja u Hrvatskom powerlifting savezu i već je na ovom natjecanju stekla i svoja prva iskustva u suđenju i vođenju jednog dijela natjecanja.

Kristina Veselinović je u kategoriji juniorki preko 84 kg osvojila zlatnu medalju sa čučnjem od 125 kg, bench pressom od 63 kg i deadliftom od 162.5 kg. Kristina je time srušila sve državne rekorde u svojoj kategoriji (uključujući i total od 350.5 kg) te osvojila broncu u ukupnom poretku juniorki.

Olja Veselinović je u kategoriji seniorki do 63 kg osvojila brončanu medalju sa čučnjem od 75 kg, bench pressom od 47.5 kg i deadliftom od 110 kg (total od 232.5 kg).

U bench pressu je Šimun Crnomarić u kategoriji kadeta do 66 kg osvojio zlatnu medalju sa bench pressom od 100 kg. Šimun je bio drugi među svim kadetima.

Zoran Lovrić je u kategoriji Master I do 93 kg osvojio zlatnu medalju sa novim državnim rekordom u bench pressu od 156.5 kg. Zoran je bio drugi u ukupnom poretku Master I kategorije.

Bernard Malnar je u kategoriji Master I do 105 kg osvojio zlatnu medalju sa bench pressom od 150 kg te je bio ukupno treći u Master I kategoriji.

Hvala organizatorima, Hrvatskom powerlifting savezu i Zagrebačkom powerlifting savezu na ukazanoj prilici – organizacija je bila besprijekorna! Hvala Gradu Vukovaru na financijskoj potpori za nastup na ovom natjecanju!

Iduća stanica će biti Državno prvenstvo u ožujku 2020. godine za koje se krećemo pripremati već ovaj tjedan.

Sportski pozdrav svima!